Uuden viinin aikaa

Uuden viinin aikaa
Kastanjien paahtopannu

14.2.17

Gofion eurooppalainen arvonnosto

Helmikuussa 2017 gofio nousi arvoasteikossa. European Comission - Euroopan komissio sisällytti tämän perinteisen, paahdetusta viljasta jauhetun tuotteen luetteloon, jossa sen luokitus on IGP (Indicación Geografica Protegida). 

Eli gofion maantieteellinen tausta on nyt "alkuperäismerkitty". Tämä puolestaan sisältää sen, että ainakin pari gofion tuottamisvaiheista on tapahtunut tällä alkuperäisalueella, eli tässä tapauksessa Kanariansaarilla. Näitä ovat käytetyn viljan muuntaminen (esim. paahtaminen ja jauhaminen) ja tuotanto (esim. pussitus yms). Ilmeisesti gofiossa käytetyn viljan ei tarvitse olla peräisin Kanariansaarilta.

P. S. Olen nähnyt myynnissä gofiopusseja, joiden kyljessä mainittu viljan alkuperäismaa voi olla jotain aivan muuta kuin edes Espanja.
Jos olen etsinyt luomugofiota, olen löytänyt sitä luontaistuotekaupasta (herbolario), ja jossain Manner-Espanjassa valmistettuna.

Ehkä tulevaisuus tuo jotain muutoksia mukanaan.

Aikaisempi juttuni gofiosta   Gofio – Kanarialainen perinneherkku

Helmikuu 2017, Gracia Penttinen Artikkelin  vapaa jakaminen on sallittu, niin kauan kuin sen teksti säilytetään kokonaisuudessaan ja sisältöä muuttamatta,  ja jos sen kirjoittaja - Gracia Penttinen - ja tämä blogisivu mainitaan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar