Helmikuussa 2017 gofio nousi arvoasteikossa. European Comission - Euroopan komissio sisällytti tämän perinteisen, paahdetusta viljasta jauhetun tuotteen luetteloon, jossa sen luokitus on IGP (Indicación Geografica Protegida).
Eli gofion maantieteellinen tausta on nyt "alkuperäismerkitty". Tämä puolestaan sisältää sen, että ainakin pari gofion tuottamisvaiheista on tapahtunut tällä alkuperäisalueella, eli tässä tapauksessa Kanariansaarilla. Näitä ovat käytetyn viljan muuntaminen (esim. paahtaminen ja jauhaminen) ja tuotanto (esim. pussitus yms). Ilmeisesti gofiossa käytetyn viljan ei tarvitse olla peräisin Kanariansaarilta.
P. S. Olen nähnyt myynnissä gofiopusseja, joiden kyljessä mainittu viljan alkuperäismaa voi olla jotain aivan muuta kuin edes Espanja.
Jos olen etsinyt luomugofiota, olen löytänyt sitä luontaistuotekaupasta (herbolario), ja jossain Manner-Espanjassa valmistettuna.
Ehkä tulevaisuus tuo jotain muutoksia mukanaan.
Aikaisempi juttuni gofiosta Gofio – Kanarialainen perinneherkku
Helmikuu 2017, Gracia Penttinen Artikkelin vapaa jakaminen on sallittu, niin kauan kuin sen teksti säilytetään kokonaisuudessaan ja sisältöä muuttamatta, ja jos sen kirjoittaja - Gracia Penttinen - ja tämä blogisivu mainitaan
Tiedätkö, että KanarianSaarten viini oli tunnettu Englannissa ja Amerikassa jo satoja vuosia ennen kuin kukaan puhui Argentiinan, Kalifornian tai Australian viineistä? Tiedätkö, että jo William Shakespeare ylisti KanarianSaarten viiniä? Nykyään kanarialaista viiniä viedään taas Englantiin ja Amerikkaan Tiedätkö miltä vulkaanisella maaperällä kasvanut viini maistuu? Auringonoton ja uimisen lisäksi kanarialainen viini ja ruoka voivat olla tutustumisen arvoisia seuraavalla lomallasi.
14.2.17
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar